Kalsmosevej 9

Skrevet af Vera Mortensen

Dalskovgaard ligger lunt i Dalen, men ikke let om vinteren. Der boede Anine og Martin Rasmussen. De fik 9 børn, Nora, Jens, Martine, Aksel, Hilda, Anna, Elsine, Elna, Dagny. Der var vi til mange fester, konfirmationer, Bryllupper. Anine var god til at lave mad og syede kjoler til de syv piger. Hun elskede blomster, havde Perlehøns, Paafugle. De levede et stille hjemmeliv og deltog ikke i det offentlige liv. Martin var en stille, lun mand og rar. Han kom hen til sin nabo og blev klippet. Der var jo langt til Østbirk. Jorden er meget bakket og svær at køre paa. Den gang var der stive, høje Kassevogne. Der var altid godt kørende, velplejede Heste. De var saa stille og rolige.

Børnene gik om i dalen til Lærer Rasmussen, Møldrup Skole. Der var to klasser. Der var altid nogen at følges med. Martin og Anine havde den glæde at se dem vokse op og faa hjem. Men i dag er fire af dem ikke mere, og Anine døde 1949 og Martin døde 1954. Den Ældste søn, Jens, fik gaarden. Han blev gift med Grete Kjærgaard. De fik seks børn, Erik, Bent, Kamme, Eva, Margit, Jonna. De boede alle paa Dalskov med hans forældre. Jens elskede Jagt og Fiskeri, der havde Eng ned til Gudenaa. Grete var ham en stor støtte ved Landbruget, deltog i alt. Der var altid frisk mod, hyggeligt naar hun kiggede ind. Dalskovgaard blev solgt i 1968, og Jens og Grete bor nu i Sdr. Vissing, Gudenaavej 22, i en flot villa og nyder livet. 

Dalskov blev købt af Johannes Nielsen fra Voerladegaard Skov, enebarn. Han har købt mere jord til siden. Han er Biavler. Alt er i orden ude og inde. Har bygget nyt Stuehus i 1984. Det gamle er væk. Johannes er meget dygtig.


Share:

Indlæser Samtale

Seneste Nyheder

Vandværkets generalforsamling bliver afholdt som skype møde

På grund af corona-risikoen holdes generalforsamlingen onsdag den 18.…

25.000 kilometer alene Australien rundt på motorcykel

Invitation til foredrag i Gantrup Forsamlingshus

Kjørmesgilde 1. februar 2020

Stegt flæsk og vildtgevinster i udsigt

Friske kræfter i bestyrelsen

To kvinder gik ud og to andre kom ind, da borgerforeningen holdt den…

Landsbyrådet får Sund By prisen

Gantrup kan som medlem af Landsbyrådet tage en del af æren for, at…