Karlsmosevej 7

Skrevet af Vera Mortensen

Dalagergaard købte Anna og Rasmus Thorvald Troelsen i 1911. De blev viet i Hundslund Kirke, fik tre børn, Henry, Ejnar og Vera, som har skrivelysten her. 

Fars forældre boede hos dem de første aar, de kom fra Purup. Farfar faldt ned i laden og laa to Aar i sengen. Mit hjem blev ellers for os en dejlig tid. Vi havde Heste, Køer, Grise, Faar, Høns, Gæs, Hund og Kat med mere. Vi fik Ellys i 1934. Førhen var det Flagermuslygten vi gik med og Lamper inde. Radio fik vi. Der var ikke Fjernsyn dengang. Vognene var Jumbegik, Fjedrevogn og de smalle til marken. Min Far kørte i Skoven efter træ, kom under vognen, kom paa Sygehus, led meget vidste at alt var slut den 27-2-1938, kun 56 aar. Mor købte Hus i Gantrup, var der i nogle faa aar, gik ud og hjalp os. Hun døde pludselig af Hjerneblødning den 3-4-1949 kun 62 aar. 

Som Bestyrer i vort hjem kom Rasmus Jørgen Mortensen fra Samsø i 1938, og vi blev viet i 1941 i Voerladegaard Kirke, og vi fik vor søn i 1943, Thorkild. Ved hans hjælp fik vi mange gode aar sammen. Han var Soldat i Fredericia, som hans Far var.

Tiden gik frem, Fjernsyn, Fryser, Køleskab og den første bil i 1961, den blaa og siden den graa, og en rød Lada til sidst.

Jeg har om mit hjem skreven en Bog, der skal følge Gaarden.

Vor Søn Thorkild blev gift med Inga Sandmand Jensen. Hun er udlært Bager og har arbejdet paa Fabrik, Vinduesfabrikken i Østbirk. De har tre drenge, Torben, Brian og Lars. - Inga og Thorkild blev viet i Østbirk i 1969, da vi flyttede til Østbirk. Jørgen kørte ud og hjalp dem, saa længe han kunne, men Jørgen døde pludselig den 15-3-1981 i vort hjem her.


Share:

Indlæser Samtale

Seneste Nyheder

Vandværkets generalforsamling bliver afholdt som skype møde

På grund af corona-risikoen holdes generalforsamlingen onsdag den 18.…

25.000 kilometer alene Australien rundt på motorcykel

Invitation til foredrag i Gantrup Forsamlingshus

Kjørmesgilde 1. februar 2020

Stegt flæsk og vildtgevinster i udsigt

Friske kræfter i bestyrelsen

To kvinder gik ud og to andre kom ind, da borgerforeningen holdt den…

Landsbyrådet får Sund By prisen

Gantrup kan som medlem af Landsbyrådet tage en del af æren for, at…